wtorek, 28 czerwca 2011

CIASTO RENKLODOWO-KOKOSOWE

CIASTO RENKLODOWO-KOKOSOWE

1budyń b/c, 1kostka margaryny, 3/4szkl.cukru, 3/4szkl.mąki pszennej, 3/4szkl. mąki ziemiaczanej, 6żółtek, 1łyżeczka proszku do pieczenia.
MASA RENKLODOWA;700g renklod, 2łyżki mąki pszennej
BEZA KOKOSOWA;6białek,1szkl.cukru, 200g wiórek kokosowych
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą mase następnie połączyć z mąkami , budyniem(proszek) i proszkiem do pieczenia. Wyłożyć do blaszki. Renklody umyć i przekroić na ćwiartki obtoczyć w mące i ułożyć na cieście. Piec 20min w nagrzanym piekarniku do 160 stopni. Białka ubić na piane i dodawać stopniowo cukier i ubijać. Na koniec dodać wiórki (2łyżki odłożyć).Na ciasto wyłożyć mase kokosową , posypać pozostałymi wiórkami i piec jeszcze 45min.
SMACZNEGO :))

Brak komentarzy: