2 szklanki cukru
1/2 szklanki wody
4 łyżki kakao
to wszystko podgrzać na małym ogniu w celu rozpuszczenia wszystkich składników, przestudzić
Odlać 1/2 szklanki masy na polewę
dodać 5 żółtek
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
ubić pianę z białek
wymieszać i upiec (ok. 45-50 minut - pieczenie)
Ugotować:
3 szklanki mleka
wlewać jak budyń na gotujące mleko rozmieszane:
6 żółtek
20 dag cukru,
cukier waniliowy,
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej.
Po ugotowaniu ostudzić, rozetrzeć 2 kostki masła i dodawać małymi porcjami masę budyniową. Po uzyskaniu gładkiej masy przekładamy ciasto.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz